· 

Hogyan győzd le a félelmedet

"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz."

Elbert Hubbar

 Emlékszem, amikor először ültem varrógép mellé, nem éreztem félelmet, sőt…egy hihetetlen tűz és izgalom volt bennem. A konyha asztalon elhelyezett varrógép előtt gondolatban már az elkészült ruhadarabban láttam magam, amint elégedetten nézegetem magam a tükörben.

 

Idilli kép volt, mígnem megnyomtam a pedált és egyből visszaszálltam a realitások talajára :) Hihetetlenül megijedtem, mert úgy megindult a varrógép, amit még nem tapasztaltam.

Szóval rájöttem, hogy a varrás felé vezető út egy kicsivel rögösebb lesz, mint az, amit én az elején elképzeltem.  

 Hiába győzködtek a körülöttem lévők, hogy majd ráérzel a pedálra, és csukott szemmel is menni fog majd (nem ez volt a legjobb tanács, amit gyerekként kaptam ) csak meggyűlt mindennel a bajom.

Teltek a hetek,hónapok , de  a kedvem a varrás iránt nem hanyatlott. Folyamatosan próbálgattam, ismerkedtem a géppel. Teszteltem az anyagokat és gyűjtöttem a TAPASZTALATOT. 

Rengeteg dolgot készítettem ami nem sikerült. Voltak ruhadarabok amik teljes katasztrófára sikerültek  és sokszor el is vették a kedvem az egésztől. Pár nap múlva, viszont ismét a gép mellett találtam magam, ahogy nyomom a pedált és újból megpróbálkoztam a dologgal. Az elején frusztrált a dolog, hogy egy ilyen egyszerű dolgot , mint a varrás, nem bírok elsajátítani. 

 

Nos elárulok egy titkot: A varrás nem egyszerű! Sőt rengeteg időt, türelmet és tapasztalatot igénylő elfoglaltság.

Hagyjatok időt magatoknak és  nem utolsó sorban engedjétek meg a hibázás lehetőségét! Az elrontott részt ki lehet bontani, és újra el lehet készíteni. Ha elsőre nem sikerül, talán a második majd jobb lesz. 

Nekem ez a hozzáállás volt az , ami a legtöbbet segített a kezdeti lépéseknél.

 

Összefoglalva tehát ezt a rövid bejegyzést;  a félelem legyőzéséhez szükséges hozzávalók a következők Az újjal való ismerkedés + Tapasztalás + Tanulás 

A legfontosabb dolog viszont a kezdő lépés megtétele. 

 

Vágj bele!

Write a comment

Comments: 0