· 

Rejtett cipzár varrása

Ki szeret cipzárakkal bíbelődni? A mai videó témája pontosan erről szól : azaz a REJTETT CIPZÁR titkait tárom fel előttetek. ( legalább is , ahogy én szoktam bevarrni). A cipzáron túltekintve a videó végén az övpántról is szó lesz, megmutatom hogyan lehet elkerülni, hogy a cipzár vége kinyomja a varrásszélességet ezzel professzionális lezárást adva a darabnak. Kinek milyen módszere van cipzár ügyben?

Write a comment

Comments: 2
  • #1

    Kata (Wednesday, 03 July 2019 20:31)

    Kedves Enikő! Nagyon jó a videó, sokszor megnéztem és ki is próbáltam, de sajnos mégis valamit elrontok. Eláll a cipzár vége, az oldalvarrást kifelé nyomja (kardosodik). Nem jöttem rá hogyan tudok fotót beilleszteni, de szívesen vennék néhány jótanácsot, hogy a kibontás és az újravarrás után szépen álljon :) Kata

  • #2

    Club Mareni (Thursday, 04 July 2019 18:29)

    Kedves Kata!

    Köszi, hogy megnézted a videót és írtál. Megpróbálok válaszolni a kérdésedre saját tapasztalat alapján.
    A videóban gombostűztem a cipzárat, viszont nagyon sokat segít, ha be is férceled varrás előtt. Ezzel a mószerrel ellenőrizni tudod, hogy nem e megnyúlt a cipzár egyik oldala, esetleg egy picit lentebbről kezdted az egyik oldal varrását, ami ezt a problémát okozhatja. Férceléssel a ruhadarab méretét is ellenőrizni tudod próba során.
    Tehát a tanácsom az, hogy:
    1. Bevarrás előtt férceld be mindkét oldalát a cipzárnak.

    2. A kinyomódást a cipzár végén az is okozhatja, hogy az anyag ferde szálirányban fut. Ilyenkor azt tanácsos csinálni, hogy ahova a cipzár kerül, oda egy keskeny ( 1 cm ) ragasztós vetexet vasalsz be ( ne rugalmas vetexet válassz ) ami megakadályozza, hogy az anyag tovább nyúljon. Ezen a vékony csíkon kell majd a cipzárat bevarrni.

    3. Próbáld meg először a cipzárat bevarrni, majd ezek után a ruhadarab oldalát vagy hátát, ahova a cipzár kerül. Cseréld fel a sorrendet a videóban látottakhoz képest.

    4. Az anyagot a cipzár alatt ne húzd meg. Ebben is nagy segítség lehet a fércelés.

    Remélem sikerült pár hasznos tanácsot adnom és sikerül kijavítanod a hibát.

    Ha kérdésed lenne még akkor emailben az info@marenigroup.com, vagy a Youtubon a videó alatt írj, így értesítést kapsz a válaszomról!

    Köszi! Sikeres varrást!
    Enikő